Efirec Oy
Kokenut pienlaitostoimittaja

Efirec on allekirjoittanut aiesopimuksen Puolaan
Efirec on allekirjoittanut aiesopimuksen Puolaan toimitettavasta pienen kokoluokan jätteenpolttolaitoksesta.

Puolassa sijaitseva pienehkö kunta on suunnitellut korvaavansa hiilen käyttöä energiantuotannossa tuottamalla alueellista lämpöä lajitellulla yhdyskuntajätteellä. Alueelle on suunniteltu rakennettavaksi muutama pienehkö jätteenpolttolaitos tuottamaan lämpöä sekä höyryä alueen teollisuudelle sekä kotitalouksille. Efirec Oy:n ja kyseisen kunnan neuvottelut on aloitettu jo viime vuoden puolella. Kontaktointi tapahtui Business Finlandin kautta ja Business Finland on tukenut projektin etenemistä mm. identifioimalla investoreita ja tuomalla paikallisosaamista neuvotteluihin.

”Olemme mukana hankkeessa, jonka tavoitteena on näyttää alueellisten ratkaisujen toimivuus. Toteutuessaan hanke tulee olemaan ensimmäinen tämän kokoluokan kohteista, jossa jätehuolto ja energiantuotanto tullaan toteuttamaan paikallisesti. Efirec Oy:n pitkä kokemus laitostoimituksista niin ympäristötekniikan kuin myös energiantuotannon sektorilla antaa hankkeelle erinomaiset valmiudet”, kertoo Ulla Sainio, Efirec Oy:n nykyinen toimitusjohtaja.

Jätteenpolttolaitos tulee olemaan lämpöteholtaan alle 5 MW. Alueella on mm. panimoteollisuutta, joka käyttää suuren määrän höyryä vuodessa ja joka on tähän asti tuotettu fossiilisilla polttoaineilla. Puola kamppailee EU:n asettamien jätehuoltomääräyksien kanssa ja investointeja tällä sektorilla tehdään. Tällä hankkeella tullaan todentamaan, että pienet yksiköt puolustavat asemaansa ja että alueelliset jäteratkaisut tulevat olemaan tulevaisuutta.

Lisätietoja:

Ulla Sainio
Efirec Oy
+358 50 4338282

(2018-04-08 18:11:08: Ulla Sainio)