Hyödyt

Ilmastonmuutosta vastaan - pienemmillä kustannuksilla

Efirec auttaa kuntia sekä energia- ja jäteyhtiöitä vastaamaan jätehuollon ja energiantuotannon kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Tarjoamme organisaatiollesi energiaketjun optimointia sekä biolämpö-, jätteenkäsittely ja jätteenpolttolaitoksia.

Meiltä saat:

Palvelujemme etuja ovat:

Takaamme luotettavat, avaimet käteen toimitukset kilpailukykyiseen hintaan.

Kasvihuonepäästöjä tulee maailmanlaajuisesti vähentää 40 prosenttia vuoteen 2 100 mennessä.

Jo vuonna 2030 tavoitteena on, että uusiutuvan energian osuus olisi yli puolet maailman energiankulutuksesta.

Siitä 40 prosenttia tulisi olla lajitellusta yhteiskuntajätteestä tuotettavaa bioenergiaa.

Tämä asettaa paikallisille toimijoille isoja haasteita.

Niihin löytyy kuitenkin ratkaisuja.

Kustannustehokkuus

Kehitystyön tuloksena erityisesti vuosihyötysuhde on laitoksissamme huippuluokkaa. Laitoksemme toimivat laajalla alueella ja silti korkealla hyötysuhteella kaikissa tilanteissa. Tämä näkyy asiakkaillemme pienempinä kustannuksina, koska samasta polttoainemäärästä saadaan selvästi enemmän lämpöenergiaa.

Moduulien valmistaminen tehtaissa hyvissä oloissa varmistaa tasaisen korkean laadun myös talvella. Samalla se takaa nopeat ja kustannustehokkaat toimitukset. Kun laitos toimitetaan moduuleina tontille, se on nopeimmillaan käytössä jo muutamassa päivässä. Kun asennusvaihe jää lyhyeksi, säästetään kustannuksia myös rakennusvaiheessa.

Hoidamme toimituksen maanrakennustöistä ja perustuksista lähtien mihin vuodenaikaan tahansa.

automaatiotaso

Käytämme korkeamman tason automaatiota käytettävyyden lisäämiseksi ja suuremman hyötysuhteen saavuttamiseksi. Näin käyttökustannukset pienenevät. Automaatiolla taataan pienien lämpökuormien aikainen korkea hyötysuhde.

Laitoksemme ovat miehittämättömiä ja niitä käytetään etänä esimerkiksi kannettavalla tietokoneella. Kaikissa laitoksissamme on kameravalvonta sekä automaattiset nuohousjärjestelmät.

polttoaineet

Polttoprosessin lähtökohtana on kiinteän polttoaineen hyödyntäminen. Polttoaineeksi kelpaavat monipuolisesti erilaiset puupohjaiset polttoaineet: hakkeet, palaturpeet, turvepelletit, ruokohelpi ja briketit. Polttoaineita voidaan polttaa joko yhdessä tai erikseen.
Olemme polttotekniikan edelläkävijöitä. Pitkän tuotekehityksemme ansiosta koko vuosi voidaan hoitaa kiinteillä polttoaineilla öljy- ja kaasulaitteiden vain varmistaessa katkotonta energiantuotantoa.  
KPA:lla tuotetun kaukolämmön hyödyt ovat merkittävät: käyttökustannukset ovat alle puolet fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna ja ilmakehän rikki- ja hiilidioksidipäästöt vähenevät tuntuvasti.Biomassan käyttö on merkittävästi öljyn käyttöä ekologisempaan. Esimerkiksi 1000 MWh tuottamiseen tarvitaan 100 000 litraa öljyä (=1000x1000/10).

Jos Rautavaaran biolämpölaitos myy lämpöä 10 000 MWh/a, öljyllä tehtynä tarve olisi 1 000 000 litraa öljyä vuodessa. Hakkeella tehtynä tarve on 15 000 m3 haketta vuodessa.