Efirec Oy
Ilmastonmuutosta vastaan - pienemmillä kustannuksilla

Ilmastonmuutosta vastaan - pienemmillä kustannuksilla

Efirec auttaa kuntia sekä energia- ja jäteyhtiöitä vastaamaan jätehuollon ja energiantuotannon kestävän kehityksen tavoitteisiin.


Tarjoamme organisaatiollesi energiaketjun optimointia sekä biolämpö-, jätteenkäsittely ja jätteenpolttolaitoksia.


Meiltä saat:


  • Ulkopuolisen asiantuntijan kartoittamaan ratkaisuja ja vertailemaan vaihtoehtoja
  • Tarpeisiinne parhaiten soveltuvan ja kustannustehokkaimman ratkaisun.
  • Luotettavan ja kokeneen projektitoimittajan.
  • 15 MW:iin saakka skaalautuvat laitokset.


Palvelujemme etuja ovat:


  • Modulaarinen toteutus
  • Verkostomalli
  • Korkea automaatio ja hyötysuhde
  • Joustavuus ja kustannustehokkuus
  • Laitostemme ansiosta kaatopaikkojen elinkaariaika pitenee ja käyttömaksut vähenevät
  • Kun käytetään uusiutuvaa lähienergiaa, niin kuljetuskustannukset laskevat


Takaamme luotettavat, avaimet käteen toimitukset kilpailukykyiseen hintaan.


Kustannustehokkuus


Kehitystyön tuloksena erityisesti vuosihyötysuhde on laitoksissamme huippuluokkaa. Laitoksemme toimivat laajalla alueella ja silti korkealla hyötysuhteella kaikissa tilanteissa. Tämä näkyy asiakkaillemme pienempinä kustannuksina, koska samasta polttoainemäärästä saadaan selvästi enemmän lämpöenergiaa.


Moduulien valmistaminen tehtaissa hyvissä oloissa varmistaa tasaisen korkean laadun myös talvella. Samalla se takaa nopeat ja kustannustehokkaat toimitukset. Kun laitos toimitetaan moduuleina tontille, se on nopeimmillaan käytössä jo muutamassa päivässä. Kun asennusvaihe jää lyhyeksi, säästetään kustannuksia myös rakennusvaiheessa.


Hoidamme toimituksen maanrakennustöistä ja perustuksista lähtien mihin vuodenaikaan tahansa.


Automaatiotaso


Käytämme korkeamman tason automaatiota käytettävyyden lisäämiseksi ja suuremman hyötysuhteen saavuttamiseksi. Näin käyttökustannukset pienenevät. Automaatiolla taataan pienien lämpökuormien aikainen korkea hyötysuhde.


Laitoksemme ovat miehittämättömiä ja niitä käytetään etänä esimerkiksi kannettavalla tietokoneella. Kaikissa laitoksissamme on kameravalvonta sekä automaattiset nuohousjärjestelmät.


Polttoaineet


Polttoprosessin lähtökohtana on kiinteän polttoaineen hyödyntäminen. Polttoaineeksi kelpaavat monipuolisesti erilaiset puupohjaiset polttoaineet: hakkeet, palaturpeet, turvepelletit, ruokohelpi ja briketit. Polttoaineita voidaan polttaa joko yhdessä tai erikseen.


Olemme polttotekniikan edelläkävijöitä. Pitkän tuotekehityksemme ansiosta koko vuosi voidaan hoitaa kiinteillä polttoaineilla öljy- ja kaasulaitteiden vain varmistaessa katkotonta energiantuotantoa.

 
KPA:lla tuotetun kaukolämmön hyödyt ovat merkittävät: käyttökustannukset ovat alle puolet fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna ja ilmakehän rikki- ja hiilidioksidipäästöt vähenevät tuntuvasti.

Example

Biomassan käyttö on merkittävästi öljyn käyttöä ekologisempaan. Esimerkiksi 1000 MWh tuottamiseen tarvitaan 100 000 litraa öljyä (=1000x1000/10).


Jos Rautavaaran biolämpölaitos myy lämpöä 10 000 MWh/a, öljyllä tehtynä tarve olisi 1 000 000 litraa öljyä vuodessa. Hakkeella tehtynä tarve on 15 000 m3 haketta vuodessa.